Verbouwing woonhuis | Breda

Over dit project

Ouderwetse vakmannen zijn tegenwoordig spaarzaam

In 2015 kochten Rob en Nicole hun huis in Breda. Dit huis werd gebouwd in de jaren 60 en verkeerde bij aankoop in een zeer slechte staat. Om het huis weer prettig bewoonbaar te maken, ging men zelf aan de slag met het verbouwen van de woning.

 

Woonwensen veranderen

Rob: “Die verbouwing was prima gelukt. Nu jaren later zijn we ouders van twee kleine kinderen en zijn onze woonwensen wat veranderd. We hebben overwogen om te gaan verhuizen, maar dat bleek lastig en bovendien wonen we hier prettig.

 

Bouwtechnische achtergrond

Zelf heb ik een bouwtechnische achtergrond en kon tekeningen, calculaties en een bestek (laten) maken. Vervolgens hebben we met meerdere aannemers gesproken. Wat bij de keuze voor een aannemer bepalend is geweest, was dat ik zelf kon meedenken en dat de planning haalbaar was. Bij Alexander de Bont was die ruimte en het vertrouwen er.

 

Verbouwen en verduurzamen

De aan- en verbouwing was best ingrijpend. We wilden niet alleen meer leefruimte realiseren maar het huis gelijk verduurzamen. Hierbij is de door ongedierte aangetaste houten vloer vervangen door een betonnen vloer met vloerverwarming en is er een warmtepomp geïnstalleerd.

 

Bij het aanbouwen van het huis zijn ook de rioleringsbuizen vervangen en is een nieuwe funderingsstrook aangebracht. Verder is de badkamer incl. de ondervloer compleet vernieuwd en is de voorzolder grondig aangepakt.

 

Tijdens de verbouwing

Tijdens het bouwen en verbouwen hebben wij ergens ander gewoond. We troffen het omdat we een huis konden huren in de buurt van mensen die 6 maanden op wereldreis gingen. In die periode kwam ik een aantal keren per week naar de vorderingen kijken en konden we overleggen.

 

Op het uitvoeren en de planning van de werkzaamheden heb ik echt niets aan te merken. Het zijn ‘ouderwetse’ vakmannen en die zijn tegenwoordig spaarzaam. Er was goed contact met uitvoerder Robert en de andere mannen en als ik vragen had, kwamen de antwoorden snel en dat is erg prettig.

 

Tevreden terugkijken

Het eindresultaat is geworden zoals we dat voor ogen hadden. Zelf was ik vooraf wel erg benieuwd hoe het met de warmtepomp in een oud huis zou gaan maar dat blijkt helemaal geen probleem. We kunnen dus helemaal tevreden terugkijken en genieten van onze verbouwde woning.”

Categorie
Aan- en verbouw
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial