7 vragen aan Roy

7 vragen aan Roy

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Roy van Zundert. Hij versterkt sinds enkele maanden het team van Alexander de Bont.

Wie is Roy van Zundert?

Roy: “Ik ben 30 jaar en geboren en getogen in Breda. Samen met mijn vriendin en trouwe Labrador woon ik in Tuinzicht. Stilzitten is niets voor mij. Wanneer ik niet werk ben ik dus ook altijd bezig, bijvoorbeeld met het sleutelen aan brommers. Ook zorg ik er graag voor dat mijn mountainbike goed onderhouden klaarstaat voor de vaste zondagse rit door de bossen.”

Welke opleiding heb je gevolgd?

Roy: “Ik heb op verschillende scholen gezeten om de bouwopleiding tot timmerman te volgen. Dat begon met het vmbo en toen naar het SSPB en BOCB. Mijn opleiding heb ik ook een aantal jaren gevolgd door werken en leren te combineren. Toen ik van school kwam had ik dus al wat werkervaring, door stages bij verschillende bedrijven, opgedaan.”

Hoe ben je bij Alexander de Bont terecht gekomen?

Roy: ”Na 9 jaar bij mijn vorige werkgever te hebben gewerkt, wilde ik graag wat dichter bij huis aan de slag. Toen ik met mijn oud klasgenoot Joeri Duinhouwer in contact kwam, vroeg ik hem naar zijn ervaring met Alexander de Bont als werkgever. Dat maakte een hele positieve indruk op mij en voordat ik het wist, zat ik voor een kennismaking bij Alexander aan tafel. Ook de vervolggesprekken verliepen allemaal snel en erg prettig.”

Hoe bevalt het werk tot nu toe?

Roy: “Heel erg goed! Het is een gemoedelijk bedrijf met leuke open collega’s. In tegenstelling tot mijn vorige werkgever werken hier ook veel jonge collega’s. Verder is de sfeer goed en drinken we op vrijdag gezellig samen een biertje.”

Wat vind je het leukste aan jouw vak en wanneer is je werkdag geslaagd?

Roy: “Met mijn handen bezig zijn! Ook de afwisseling van de verschillende werkzaamheden en projecten is leuk. Iedere gezellige werkdag met leuke werkzaamheden is voor mij geslaagd! Het is wel extra leuk als je echt zichtbaar resultaat van je werk ziet.”

Hoe ontwikkel je jezelf als vakman?

Roy: “Ik leer het liefste in de praktijk, gewoon dingen aanpakken en proberen. Dat heb ik eigenlijk vanaf mijn schoolperiode al zo gedaan. Natuurlijk zijn er wel eens dingen die je op een andere manier moet leren. Zo heb ik onlangs mijn VCA-certificaat behaald.”

Heb jij een bucket list?

Roy: “Een echte bucket list heb ik niet, maar als ik toch iets moet noemen, dan is parachutespringen nog wel een wens. Verder hoop ik binnen afzienbare tijd weer te kunnen reizen, daarbij staan o.a. Thailand en de VS op mijn verlanglijstje.”

 

 Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial