Realisatie aanbouw woonhuis | Breda

Over dit project

Heerlijk genieten van de extra leefruimte

Emma en Jacco wonen samen met hun 3 kinderen in Breda. Sinds ze in 2008 hun intrek in de woning namen, zijn er meerdere kleine verbouwingen uitgevoerd. Op de bovenverdiepingen beschikte het gezin over voldoende ruimte, maar op de begane grond was het met name rond de eettafel enigszins aan de krappe kant.

 

Verbouwplannen

Emma: “We speelden al langer met de gedachte om de woonkamer te vergroten. Ruim anderhalf jaar geleden hebben we de beslissing genomen om een aanbouw te laten maken. Eerst zijn er door een architect tekeningen gemaakt en vervolgens hebben we begin vorig jaar contact opgenomen met Alexander de Bont. Zijn naam hadden we binnen onze vriendenkring meerdere keren gehoord. Die verhalen gaven ons veel vertrouwen om Alexander uiteindelijk de opdracht te gunnen.

 

Wonen tijdens de verbouwing

Tijdens de verbouwing konden wij hier gewoon blijven wonen. In de eerste fase is er halverwege de woonkamer een schot geplaatst. Enkele meubels waar wij geen ruimte voor hadden, mochten we bij Alexander in een opslagcontainer plaatsen. Dat was erg fijn! De overlast tijdens de verbouwing is ons erg meegevallen. Dat geldt gelukkig ook voor de buren.

 

Flexibel en meedenkend

Over de bouwperiode zijn we erg tevreden. Het was fijn om korte lijnen met het team van Alexander te hebben. Er was ruimte voor overleg en ze waren heel flexibel. Zo werden er tijdens het werk extra inbouwspotjes geplaatst en andere binnendeuren. We vonden het ook fijn, dat we veel vaste gezichten zoals Robert, Gino en Erik zagen.

 

Planning gehaald

Ondanks de bouwperiode met weersuitersten, van 30 graden tot kletsnat, is de planning gehaald. Door de natte periode had het stucwerk wel wat langer nodig om te drogen, maar dat zijn omstandigheden waar je nou eenmaal geen invloed op hebt.

 

Tevreden terugkijken

Het eindresultaat is helemaal naar wens. We hebben echt veel meer leefruimte en kunnen nu heerlijk royaal aan de grote eettafel zitten. Bovendien is het, dankzij de grotere achterpui en de brede lichtstraat, lichter dan in de oude situatie. Wij zijn blij dat we deze beslissing genomen hebben en kijken erg tevreden terug op de samenwerking met Alexander de Bont.”

Categorie
Aan- en verbouw
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial