7 vragen aan Brian

7 vragen aan Brian

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Brian Martens. Al ruim 5,5 jaar vervult hij de functie van calculator.

Wie is Brian Martens?

Brian: “Ik ben 22 jaar en woon in Etten-Leur, waar ik ook geboren ben. In mijn vrije tijd voetbal ik in een vriendenteam, ga ik graag uit en bezoek ik bijna alle uit- en thuiswedstrijden van NAC. Daarnaast zijn wij in de familie echte paardenliefhebbers. Zelf rijd ik op een redelijk niveau en houd ik me bezig met het fokken en verkopen van paarden.”

Welke opleiding heb je gevolgd?

Brian: “Dat was de mbo-niveau 4 opleiding middenkaderfunctionaris bouw (Curio), waarbij ik in het 2e leerjaar stage ging lopen bij Alexander de Bont. Vervolgens ben ik aan de hbo-studie bouwkunde begonnen. Dat deed ik door 2 dagen te leren en 3 dagen bij Alexander te werken. Na 1,5 jaar hield ik dat echter voor gezien.”

Heb je nu nog studieplannen?

Brian: “Op dit moment niet. Het werken bevalt mij veel beter en in de praktijk leer ik ook ontzettend veel. Het liefst wil ik zo op langere termijn doorgroeien naar werkvoorbereider/projectleider.”

Waarom heb je voor de bouwsector gekozen?

Brian: “Eigenlijk wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen. Toen ik een opleiding moest kiezen, heb ik veel open dagen bezocht en kreeg ik interesse in de bouw. Dat is een goede keuze geweest!”

Wat vind je het leukste aan je werk?

Brian: “Als calculator ben ik met verschillende werkzaamheden bezig. Denk aan een opname bij de opdrachtgever, het uitzetten van offertes bij onderaannemers, het maken van calculaties, offertes en aannemer-overeenkomsten. Het is juist de afwisseling die het werk zo leuk maakt en natuurlijk het resultaat wanneer een project doorgaat.”

Hoe is het om bij Alexander de Bont te werken?

Brian: “Vanaf mijn eerste stageperiode is het fijn om hier te werken. Vooral in het begin ben ik goed begeleid en dus niet direct in het diepe gegooid. De sfeer is erg goed en we hebben een gezellig en hecht team. Voor mij is het een voordeel dat het team niet te groot is. Eerder liep ik stage bij een groot bouwbedrijf waar je een nummer was. Dat is echt niets voor mij!”

Wat zijn jouw toekomstwensen?

Brian: ”Op werkgebied wil ik graag met plezier blijven werken en rustig doorgroeien. Daarnaast denk ik op termijn wel aan een eigen huis en een gezinnetje. Als het lukt om in de paardensport nog iets verder te komen, dan zou dat natuurlijk ook geweldig zijn.”

 

 Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial