7 vragen aan Jack

7 vragen aan Jack

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Jack de Koning. Binnen het team van Alexander de Bont is hij een ervaren metselaar.

WIE IS JACK DE KONING?

Jack: “Ik ben 51 jaar, geboren in Brasschaat (B) en woon al bijna mijn hele leven in Breda. Samen met mijn vrouw en zoon hebben we het hier prima naar ons zin. In mijn vrije tijd ben ik meestal in en rondom mijn huis te vinden. Dat neemt niet weg dat we wel eens gezellig een terrasje pakken of een keertje lekker gaan lunchen. Daarnaast volg ik NAC al heel mijn leven en tijdens de thuiswedstrijden ben ik ook altijd in het stadion te vinden.”

WELKE OPLEIDING HEB JE GEVOLGD?

Jack: “Als tiener wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen. Na de LTS ben ik de opleiding voor Kok/ Kelner gaan volgen. Mijn moeder werkte in een cafetaria en ik dacht; misschien is die richting ook iets voor mij. Dat bleek toch niet echt mijn ding te zijn.

Door een maatje van toen ben ik vervolgens naar de BouwSchool gegaan. Daar heb ik de primaire en de vervolgopleiding gedaan. Ik leerde er o.a. metselen, tegelen en stucen. Deels op school en deels in de praktijk.”

HOE ZIET JOUW CARRIÈRE ER UIT?

Jack: “Na mijn opleiding heb ik 28 jaar bij één werkgever gewerkt. Lange tijd deed ik dat met veel plezier en ik heb er natuurlijk meer dan genoeg ervaring opgedaan. In de loop van de tijd ging ik daar steeds meer kleine klusjes doen en was ik nog de enige metselaar. Daardoor raakte ik mijn werkplezier beetje bij beetje kwijt. Mijn oud-collega Erik Schouwenaars, vertelde mij over het werken bij Alexander de Bont. Na een goed gesprek met Alexander stapte ik al snel over en zo werd Erik opnieuw een collega van mij.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE OM TE DOEN?

Jack: “Binnen ons team moet je redelijk allround zijn en dat ben ik natuurlijk ook. Toch vind ik het tegelen van badkamers en vloeren het allerleukste om te doen. Dat is gewoon erg mooi werk! Ook het overleggen en afstemmen met de klant, van details in het werk, doe ik graag.”

WELK PROJECT IS JE ALTIJD BIJGEBLEVEN?

Jack: “Bijna ieder project heeft zijn eigen uitdagingen en mooie kanten. Als ik er eentje op moet noemen, dan is het een project aan de Waterviolier in Breda. Daar hebben we een gevelrenovatie uitgevoerd bij een woonhuis met ronde buitenmuren. Samen met Erik heb ik de buitenmuren (schoonmetselwerk) opnieuw opgebouwd.”

HOE IS DE SFEER OP DE WERKVLOER?

Jack: “Die is ontzettend goed! Wij vormen een hechte en gezellige club. Binnen het team hebben we ook echt iets voor elkaar over. We helpen elkaar niet alleen tijdens het werk, maar ook aan het einde van de werkdag, wanneer we terugkomen en opruimen. Op vrijdagmiddag drinken we altijd even een borrel om de week af te sluiten en we gaan regelmatig een keer eten of bowlen. Dat is altijd gezellig.”

HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST VOOR JE?

Jack: “Eigenlijk ben ik nu al heel tevreden! Een ‘bucket list’ heb ik dan ook niet. Wel ga ik graag regelmatig een keer naar een vakantiepark in eigen land. Gezond oud worden, dat is mijn grootste wens!”

 

 Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial