Een dakopbouw realiseren

Een dakopbouw realiseren

Door een dakopbouw op een bestaand plat dak te laten plaatsen ontstaat er extra woonruimte en neemt de waarde van de woning toe. Het extra vloeroppervlak wordt vaak gebruikt voor een slaapkamer, een werkruimte of een hobbykamer. Een dakopbouw, ook wel een optopping genoemd, wordt meestal op een garagedak, een dak van de woning of uitbouw geplaatst. Dit kan eventueel samen met de buren worden uitgevoerd.

Heeft u bouwplannen en wilt u een dakopbouw laten plaatsen? Wij geven u graag inzicht in het bouwtraject, vanaf het eerste idee tot het realiseren van uw woonwensen. Dit doen we met het onderstaande 5-stappenplan.

 

Constructie van de dakopbouw

  1. Het is verstandig om uw bouwwensen door een architect of bouwkundig tekenbureau op papier te laten zetten. Een constructeur kan beoordelen of de bestaande vloer/ balklaag sterk genoeg is voor de dakopbouw. Een complete set bouwtekeningen en constructieberekeningen heeft u zeker nodig. De tekeningen zijn voorzien van de maatvoering, details, constructieve gegevens en aanduidingen van kleuren en materialen. Bij voorkeur ook met elektra en verwarming.

 

Vergunning aanvragen

  1. Voor het plaatsen van een dakopbouw is vrijwel altijd een vergunning nodig. Zelf kunt u eenvoudig controleren, hoe hoog u mag bouwen en of dit in het bestemmingsplan past. Raadpleeg hiervoor de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

 

Het aanvragen van de vergunning verloopt via uw eigen gemeente. Hiervoor zijn meestal ook de eerder gemaakte constructiegegevens nodig.

 

Wat kost de dakopbouw

  1. Met de tekeningen en de vergunning op zak, kunnen wij uw bouwwensen binnen uw budget gaan bespreken. Hiervoor komen wij graag langs voor een opname. Met de benodigde gegevens gaat onze calculatie-afdeling een gedetailleerde offerte maken. Dit doen wij zo zorgvuldig mogelijk om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen. Na de bespreking van de offerte kunnen wij eventuele wijzigingen doorvoeren.

 

Bij opdracht

  1. Bent u overtuigd van de kwaliteit van Alexander de Bont en gunt u ons de opdracht? Na het tekenen van de aannemingsovereenkomst, gaan wij graag aan de slag, om uw project naar volle tevredenheid uit te voeren. De projectverantwoordelijke werkvoorbereider zorgt voor de benodigde bouwmaterialen en de beschikbaarheid van onze vakmensen. Daarnaast plant hij ook de werkzaamheden van eventuele onderaannemers zoals de installateur, de stukadoor en de schilder.

 

Van start tot oplevering

  1. Na een gedegen voorbereiding starten wij op een vooraf afgesproken dag met de werkzaamheden. De duur van de bouw is afhankelijk van de omvang van de dakopbouw. U ontvangt vooraf de geplande opleverdatum.

 

Persoonlijk advies

Geeft dit stappenplan u meer inzicht in, wat er komt kijken bij het realiseren van een dakopbouw of optopping? Uiteraard helpen wij u graag persoonlijk op weg met een advies of het doorlopen van de stappen. Neem gerust contact met ons op via tel. 076 521 55 13 of stuur een bericht via het contactformulier.

Wilt u eerst meer weten over onze werkwijze, lees dan onze brochure.

 

 Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial