7 vragen aan Erik

7 vragen aan Erik

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Erik Schouwenaars. Erik is inmiddels 8 jaar metselaar en tegelzetter binnen ons bedrijf.

Wie is Erik Schouwenaars?

Erik: “Hoewel ik in Dordrecht geboren ben beschouw ik mezelf wel als een echte Brabander. Samen met mijn vrouw, zoon en dochter woon ik in Breda. Hier woon (en werk) ik al bijna heel mijn leven met veel plezier.”

Wat doe jij in je vrije tijd?

Erik: “Regelmatig een potje darten onder mijn zelfgemaakte overkapping is iets dat ik graag doe. Ook kijk ik graag een comedy of actiefilm en luister ik graag naar Nederlandstalige muziek. Dat laatste, daar weten mijn collega’s trouwens alles van. Verder ben ik een liefhebber van koken en bakken. Ik vind het heel leuk om dingen uit te proberen. Thuis worden er regelmatig grappen gemaakt over mijn deelname aan ‘Heel Holland Bakt’. Mijn collega’s kunnen het overigens wel waarderen dat ik regelmatig een baksel naar het werk meeneem.”

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

Erik: “Het metselen leerde ik destijds op de LTS en het tegelzetten heb ik min of meer zelf geleerd. Ook heb ik op de SSPB gezeten, tegenwoordig is dit de BouwSchool in Breda.

Vanuit school ben ik als leerling bij een aannemer in Breda aan de slag gegaan. Daar heb ik uiteindelijk 22 jaar gewerkt. Toen ik daar met een reorganisatie te maken kreeg, ben ik via een leverancier met Alexander in contact gekomen. Inmiddels werk ik hier alweer 8 jaar.”

Wat maakt jouw werk leuk?

Erik: “Elke dag weer lekker met mijn handen bezig zijn. Je maakt vaak van niets iets. Daarbij zijn de projecten zeer divers en dat zorgt voor een fijne afwisseling.”

Wat maakt dit bedrijf uniek?

Erik: “De werksfeer, want die is gewoonweg uitmuntend! We hebben echt een geweldig team met leuke collega’s. Iedereen staat voor elkaar klaar en als je vragen hebt dan krijg je een verhelderende uitleg.”

Wat wil je nog leren?

Erik: “Hoewel ik zelf het meeste met metselen en tegelen bezig ben, zijn wij toch ook redelijk allround inzetbaar. Om die reden zou ik het graag willen leren om een deur perfect af te hangen. Verder vind ik het ook altijd leuk om de jaarlijkse BHV cursus te volgen.”

Wat is je in de afgelopen 8 jaar het meeste bijgebleven?

Erik: “Dat is het allereerste project voor Alexander. Mijn collega’s moesten een niet al te groot gat in een rieten dak maken. Ik wilde ze helpen en ging een vuilniszak uit de bus pakken om het afval in te doen. Toen ik terugkwam lag er al een berg riet op de grond die we met een container af moesten voeren. Dat had ik een beetje verkeerd ingeschat en daar maken ze nu nog grappen over.”

 Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial