Een huis aan- of verbouwen

Een huis aan- of verbouwen

Iedereen weet, dat er door de krapte op de woningmarkt, weinig mogelijkheden zijn om te verhuizen. Voor veel mensen is het hierdoor steeds vaker een optie, om hun bestaande huis te verbouwen of aan te bouwen. Zo kunnen hun woonwensen toch vervuld worden.

Uiteraard zijn er ook andere argumenten te bedenken om te verbouwen. Denk maar eens aan renovatie, gezinsuitbreiding, het creëren van thuiswerkplekken of het levensloopbestendig maken van de woning.

Als particulier bouw of verbouw je niet iedere dag. Wij begrijpen als geen ander, dat het voor velen een grote en spannende stap is. Een goede voorbereiding en het kiezen van de juiste aannemer geeft u echter rust en vertrouwen.

Vanuit onze ervaring, geef ik u graag een inkijkje in het bouwproces plus een aantal verbouwingstips.

Verbouwingsplannen en haalbaarheid

Alles begint bij een idee. Maak uw wensen zo concreet mogelijk en onderzoek de haalbaarheid. Wat is noodzakelijk en wat is eventueel ook leuk als het mogelijk is? Bekijk wat uw eigen financiële mogelijkheden zijn. Is er bijvoorbeeld een aanvullende hypotheek nodig?

Heeft u uw wensen en budget in kaart gebracht? Dat is vaak het moment dat wij met elkaar in contact komen. In veel gevallen ontstaat dit contact door mond-tot-mondreclame. Dat is iets waar we overigens heel trots op zijn. Het is immers de mooiste reclame die we ons kunnen wensen!

Offerte aan-/ verbouwing

Om een sluitende offerte voor u te kunnen maken gaan wij zeer nauwkeurig te werk. Een bezoek op locatie is onderdeel van ons stappenplan voor een succesvolle aan- of verbouwing. Niet alleen voor een ‘opname’ van de werkzaamheden, maar zeker ook voor een persoonlijke kennismaking.

Heeft u reeds een bouwkundige tekening* laten maken? Dan heeft u al een belangrijke stap gezet. Het maken van materiaalkeuzes is eveneens een belangrijke stap. Deze zijn van groot belang om een prijs te kunnen berekenen. Het maakt bijvoorbeeld een aanzienlijk verschil of u voor houten gevelkozijnen of aluminium kozijnen kiest.

Zodra alles in hoofdlijnen duidelijk is, gaan wij voor u aan de slag met het samenstellen van uw offerte. Dit proces vraagt tijd, energie, kennis en ervaring. Iedere offerte bevat talrijke ‘bouwstenen’. Denkt u maar eens aan; het selecteren van de juiste bouwpartners, het raadplegen van het gemeentearchief, het aanvragen van een vergunning, de calculatie en uiteraard nog veel meer. Welke bouwstenen wij voor uw offerte inzetten is projectafhankelijk.

Bouwen is vertrouwen

Wanneer de offerte gereed is, nemen wij die persoonlijk met u door. Voldoet deze aan uw wensen en past de aanneemsom binnen uw budget of zijn er wellicht nog aanpassingen nodig? Wij zijn pas tevreden, wanneer u inzicht heeft in de werkelijke kosten van het bouw- of verbouwproces. Op onaangename kosten achteraf, zit u immers niet te wachten.

Heeft u het volledige vertrouwen dat wij uw aan- of verbouwing succesvol en op een prettige wijze realiseren, dan volgt de overeenkomst en een nauwkeurige planning. Vanaf dat moment werken wij aan een kwalitatieve en tijdige oplevering, geheel volgens afspraak, op het moment dat het u is beloofd!

Do’s en don’ts

Tot slot geef ik u graag nog een paar tips:

Wel doen:
  • Een goede voorbereiding is de fundering voor een succesvolle bouw. Weet wat uw wensen zijn en bepaal uw budget.
  • Begin tijdig met het zoeken naar een betrouwbare en kwalitatieve aannemer.
  • Kies een aannemer waar u alle vertrouwen in heeft. Vraag familie, vrienden en bekenden naar ervaringen met aannemers en verbouwingen.

 

Niet doen:
  • Het is niet raadzaam om eerst een keuken of badkamer te kopen en vervolgens te bekijken hoe u de ruimte wilt laten aan-/ verbouwen. Zorg eerst voor een haalbare ruimte-indeling en een reëel budget, voordat u bijvoorbeeld een keuken koopt.
  • Puur op basis voor de laagste prijs een aannemer kiezen. Heeft u meerdere offertes? Vergelijk ze goed en vraag om uitleg. Hoe zijn prijsverschillen te verklaren? Zitten er verschillen in kwaliteit, materialen of zijn er ‘verborgen’ meerwerkkosten?

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het aanbouwen of verbouwen van uw woning? Wij vertellen u graag meer over onze mogelijkheden en werkwijze. Waar Bouw- en Aannemingsbedrijf Alexander de Bont voor staat, leest u ook in onze nieuwe Image Brochure. Vraag deze vrijblijvend aan en wij sturen hem met gepaste trots naar u toe!

Anthony Prenen,
Werkvoorbereider/calculator

*Wij kunnen u desgewenst met een bouwkundige tekenaar in contact brengen.Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial