7 vragen aan Robert

7 vragen aan Robert

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Robert Wijnands.

Wie is Robert Wijnands?

Robert: “Ik woon samen met mijn vriendin in Prinsenbeek. Het is mijn geboorteplaats, waar ik op een periode in mijn jeugd na, niet ben weggeweest. Alleen van mijn 7e tot mijn 12e jaar woonde ik in de USA, dat kwam doordat mijn vader daar werkte. Naast mijn werk ben ik vaak op het voetbalveld en bij carnavalsclub ‘De Lolmakers’ te vinden. Het bouwen van de wagens vind ik erg leuk en gezellig om te doen.”

Welke opleiding heb je gevolgd?

Robert: ”Na het VMBO (Bouw) ben ik naar het MBO gegaan en heb daar mijn diploma niveau 4 Bouwkunde behaald. In die periode heb ik ook al bij Alexander de Bont stage gelopen en werkte ik hier vaak in mijn vrije tijd.”

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

Robert: “Het echte werk begon nadat ik mijn diploma haalde en ik een jaar bij een andere aannemer werkte. Daarna begon ik bij Alexander waar ik nu 8 jaar in vaste dienst ben. Hoewel wij hier redelijk allround zijn, is timmerman mijn echte vak. Sinds dit voorjaar heb ik er ook andere werkzaamheden bijgekregen. Dat betreft met name de planning van het personeel, de onderaannemers en materialen voor de verschillende projecten. Het is ontzettend leuk om de projecten te begeleiden, maar het brengt ook veel verantwoording met zich mee. Overigens blijf ik ook gewoon regelmatig timmeren hoor.”

Wat doe je om jezelf te ontwikkelen?

Robert: “Vanwege mijn functieverandering volg ik momenteel een cursus ‘communicatie en leidinggeven’, wat erg leuk en interessant is. Je leert bijvoorbeeld met moeilijke situaties omgaan en op een positieve manier kritiek geven. Daarnaast hebben wij als team ook regelmatig een interne training om onszelf te ontwikkelen.”

Hoe omschrijf je het echte Alexander de Bont gevoel?

Robert: “Dat vind ik best lastig te omschrijven. Het is gewoon een erg positief gevoel waarbij de onderlinge collegialiteit een zeer bepalende factor is. Alle mensen, ongeacht hun functie, werken echt prettig samen.”

Waar haal je op je werk de meeste voldoening uit?

Robert: “Wanneer een project van A tot Z perfect en volgens planning verloopt. Ook het, tot ieders tevredenheid oplossen van tussentijdse uitdagingen, geeft mij een goed gevoel. Daarnaast natuurlijk de ruime mate van vrijheid en afwisseling in mijn functie.”

Als jij nieuwe collega’s enthousiast zou mogen maken om bij Alexander de Bont te komen werken, wat zou je dan zeggen?

Robert: “Ik zou zeggen; kom de werksfeer zelf proeven! Maak eens kennis met dit fijne en hechte team, waar we echt iets voor elkaar over hebben. En waar we zeer divers werk uitvoeren, van een kleine onderhoudsklus tot grote uitdagende projecten. Hier is echt geen project of dag hetzelfde!”Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial