7 vragen aan Gino

7 vragen aan Gino

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Gino Siemons. Gino is de jongste werknemer binnen het team van Alexander de Bont. Timmeren is zijn passie.

Wie is Gino Siemons?

Gino: “Ik ben 20 jaar en geboren en getogen in Breda. Momenteel woon ik nog thuis bij mijn ouders. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vriendin en vrienden. Gezellig iets drinken of de wedstrijden van NAC bezoeken, ik ben een fanatiek supporter hoor! Mijn favoriete vakantie breng ik in Curaçao door. Een goede vriend van mij woont daar, dat maakt het allemaal wel wat makkelijker om er regelmatig te verblijven.”

Wat wilde je als klein jongentje graag worden?

Gino: “Nee, geen piloot, politie- of brandweerman voor mij. Ik wilde echt al vanaf mijn achtste jaar een timmerman worden!”

Welke opleiding heb je gevolgd?

Gino: “De Praktijkschool in Breda en dan natuurlijk de bouwsector. Een zeer werkgerichte opleiding met veel stage-uren.”

Hoe ben je met Alexander de Bont in contact gekomen?

Gino: “Na een stage bij een ander bouwbedrijf kwam ik bij Alexander de Bont terecht. In eerste instantie voor een periode van 6 maanden. Dat beviel van beide kanten erg goed en toen kreeg ik na de stageperiode een contract aangeboden. In totaal werk ik hier nu alweer 3 jaar.

Hoe is het om de jongste werknemer te zijn?

Gino: “Als jongste loop je vooral mee met de ervaren collega’s. Wij hebben zeer divers werk en daardoor doe je veel ervaring op. De oudere collega’s maken natuurlijk wel eens een geintje naar mij, omdat ik de jongste ben. Dat was met name in het begin. We krijgen ook regelmatig stagiaires en dan ben je ook niet langer de jongste.”

Hoe is de sfeer binnen het team?

Gino: “Erg goed, ik kan met iedereen goed opschieten! Een goede werksfeer vind ik heel belangrijk. Alexander hecht daar zelf ook heel veel waarde aan.”

Hoe ontwikkel jij jezelf?

Gino: “Het meeste leer ik dagelijks in de praktijk van mijn collega’s. Veel zien en dan vervolgens zelf proberen! Daarnaast volg ik cursussen om certificaten te behalen, bijvoorbeeld voor het maken van bekistingen of het afhangen van deuren. Dat wil ik zelf graag, maar Alexander stimuleert het zeker ook. Ik wil graag in mijn werk groeien om straks steeds meer zelfstandig op pad te kunnen gaan.”Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial