7 vragen aan Bram

7 vragen aan Bram

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met Werkvoorbereider / Calculator Bram de Kanter.

Wie is Bram de Kanter?

Bram: “Ik ben 33 jaar, groeide op in Teteringen maar woon tegenwoordig in Raamsdonksveer. Samen met mijn vrouw Denise heb ik 2 dochters, Roosanne (2jaar) en Feline (5maanden). Als gezin met jonge kinderen is een week al snel gevuld. In onze spaarzame vrije tijd maken mijn vrouw en ik regelmatig even tijd voor onze gezamenlijke hobby motorrijden. Daar worden we echt blij van! Ook van de jaarlijkse wintersportvakantie in Oostenrijk genieten we met het gezin enorm. Italië en Oostenrijk zijn trouwens wel onze favoriete vakantielanden.”

Hoe ben je bij Alexander de Bont terecht gekomen?

Bram: “Tijdens mijn vbo-opleiding (Timmerman) was ik op zoek naar een stageplaats. Via mijn vader die bij een architectenbureau werkte, kwam ik in contact met Alexander de Bont. Die stage beviel goed en al snel werkte ik hier tijdens de zaterdagen en in de vakanties. Eigenlijk is dat zo gebleven toen ik mbo en later hbo-bouwkunde ging doen. In 2009 behaalde ik mijn hbo-diploma en kwam ik in vaste dienst. In het begin was ik zowel binnen als buiten flexibel inzetbaar, maar al snel ging ik vanaf kantoor werken. In die periode zette ik ook ons eigen calculatieprogramma op.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Alexander de Bont?

Bram: “De gemoedelijke sfeer onderling is wel kenmerkend voor ons bedrijf. Er is hier geen sprake van een hiërarchie en iedereen is bereid om elkaar te helpen. We doen het echt samen. Lopen we tegen bepaalde uitdagingen aan, dan denkt iedereen mee, om tot een oplossing te komen. Daarnaast is de diversiteit van de werkzaamheden voor mij persoonlijk ontzettend leuk. Niets is afgebakend en ik ben van A tot Z betrokken bij ieder project.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit en wanneer is die geslaagd?

Bram: “Laat ik eerst zeggen dat geen enkele werkdag hetzelfde is. Wel nemen we ’s morgens, voordat veel collega’s naar de projecten vertrekken, de planning door. Een sterke kop koffie ontbreekt dan natuurlijk niet. Daarna ben ik vaak bezig met de werkvoorbereiding, denk aan het inkopen van materialen en het inhuren van onderaannemers. Ook het calculeren van meer- /minderwerk en het maken van offertes zijn veel voorkomende werkzaamheden. Daarnaast ben ik regelmatig op pad om projecten te bezoeken. Even de vorderingen ter plekke bekijken of om te bespreken hoe we bepaalde zaken op kunnen lossen die tijdens een werk naar voren komen.

Een geslaagde dag is voor mij een dag wanneer de geplande werkzaamheden naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Ook een positieve reactie van een opdrachtgever geeft een enorm goed gevoel. Zeker wanneer je de klant echt kunt ontzorgen en tijdens het traject actief mee kunt denken.”

Wat zijn jouw grootste uitdagingen?

Bram: ‘Mijn grootste uitdaging is de personeelsplanning kloppend houden. Voldoende mensen op het juiste moment op een project hebben lopen. Gelukkig denken de collega’s daar goed in mee! Die hulp en medewerking waardeer ik enorm. Daarnaast gaat er veel aandacht naar het halen van de afgesproken opleverdatum, waar wij intern heel veel waarde aan hechten.”

Verwacht jij dat de markt of jullie werk gaat veranderen?

Bram: “In de sectoren waar wij actief zijn, verwacht ik geen hele grote veranderingen. Natuurlijk zijn klanten steeds beter geïnformeerd (en soms veeleisender), maar de echte vakkennis is en blijft noodzakelijk om een project tot een succes te maken. De manier waarop we met klanten communiceren verandert wel. Niet langer is de telefoon tussen 8.00u en 17.00u het belangrijkste communicatiemiddel. Steeds vaker mailen of whatsappen klanten ons ’s avonds wanneer zij er tijd voor hebben.”

Er is veel vraag naar goede arbeidskrachten in de bouw. Wat zou je tegen jongeren die een studierichting moeten kiezen willen zeggen?

Bram: “Leuke vraag, ik heb die keuze nooit zo bewust gemaakt. De ‘bouwgenen’ zitten in mijn bloed. Zowel mijn 2 opa’s als mijn vader waren actief in de bouw. Het is dus niet zo verwonderlijk, dat ik vroeger als kind met een hamer en spijkers zat te spelen. Nu zou ik tegen die studenten zeggen; de bouw is zo veelzijdig, dus wellicht lonkt er een prachtige carrière voor jou!

Het is ook vaak een uitdagend vak waarbij je bijna altijd maar één kans krijgt om een project tot een succes te maken. Bij Alexander de Bont is het bijzonder leuk, dat je aan het hele traject meewerkt.”



Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial