Breda, de Beste Binnenstad

Breda, de Beste Binnenstad

Met gepaste trots volgde ik vorig jaar november de publicaties en berichtgeving rondom de verkiezingen van de “Beste Binnenstad van Nederland”. Mijn geboorteplaats Breda, samen met opponent Arnhem, waren in de race om uitverkoren te worden en twee jaar lang de trotse houder te zijn van de titel “Beste binnenstad van Nederland”.

Spannende dagen volgden en u mag weten, ik was best een tikkie trots toen ik op een ochtend de vette kop in BN De Stem las “Breda Beste binnenstad van Nederland!” Hoe mooi is dat! Als vanzelfsprekend schoot mijn gedachte even terug naar de bijzondere opdracht die ik recent had opgeleverd!

Toeval of niet? Zou de vakjury de in de Veemarktstraat verbouwde winkelpui van Van Bommel Schoenmode hebben bewonderd om deze vervolgens te belonen met een mooi rapportcijfer? In dat geval maakt Breda bij de volgende verkiezing opnieuw een serieuze kans. Immers de beste binnenstad wordt komend jaar nóg mooier, de vakmannen van Alexander de Bont mogen daar met maar liefst 3 uitzonderlijke projecten, hoogstpersoonlijk hun steentje aan bijdragen.

Ik noem u: de uitdagende verbouwing van de bovenwoningen van restaurant Da Attilio op de Grote Markt, waar we van dit Rijksmonument zoveel mogelijk bouwhistorische elementen behouden. Een verbouwing en uitbreiding in de Ginnekenstraat waar Blokker in het voorjaar van 2019 haar Bredase klanten verwelkomt. En niet te vergeten… de verbouwing van het statige winkelpand aan de Nieuwe Ginnekenstraat te Breda. Hier wordt de gehele voorgevel van de winkel vervangen en van een fikse aanbouw voorzien.

Een inspirerende gedachte! Het idee dat je als Bredase Aannemer letterlijke een steentje kan bijdragen aan een positieve Breda promotie. En terecht toch? Want zeg nu zelf, gaat u deze feestdagen eens een kijkje nemen in onze betoverende binnenstad! Sierlijke verlichting in de winkelstraten, een imponerend versierde kerstboom op de markt, de gezellige kerstmarkt rondom de Grote Kerk pal naast de schaatsende kinderen op de ijsbaan…

Best wel terecht hoor die prijs “Beste binnenstad van Nederland”!

Namens ons gehele Team,
Fijne Feestdagen en alvast een gezond en gelukkig 2019!

Alexander de Bont

 

 Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial