Nee verkopen is geen optie

Nee verkopen is geen optie

Deze ‘ondernemerswijsheid’ kreeg ik al op jonge leeftijd mee van mijn vader. Met de paplepel ingegoten, is het gezegde. Ook mijn vader was ondernemer. Hij was indertijd de trotse eigenaar van Slagerij de Bont aan de Haagdijk te Breda! Hard werken, niet te flauw zijn en altijd doorgaan was voor hem de normaalste zaak van de wereld.

‘Van hard werken is nog nooit iemand slechter geworden Alexander,’ was één van zijn gevleugelde uitspraken. Inmiddels zijn we 20 jaar verder. Pa is regelmatig van de partij op het bedrijf. Even een helpende hand toesteken als het nodig is, hij draait er – met zijn 74 jaar – nog altijd z’n hand niet voor om. En een goede leermeester is hij nog steeds. Tot op de dag van vandaag krijg ik, gevraagd en ongevraagd, vaderlijke adviezen van hem.

Enkele dagen geleden nog. Pa schoof aan bij een werkoverleg. Onderwerp was het plannen van de werkzaamheden en het indelen van onze vakmensen. Een prettige en luxe uitdaging. Immers, na enkele jaren waarin wij – ten tijde van de crisis – serieus ons best moesten doen om ons team aan de gang te houden, prijs ik mij nu meer dan gelukkig met de hoeveelheid aanvragen en opdrachten die ik momenteel gegund krijg. We hebben mooie klanten, mooie projecten én groeien nog iedere dag.

Moet je kijken pa, wat we allemaal nog moeten maken, het mag niet veel drukker worden. Pa keek me aan met een blik, die ik meteen herkende. Hij liet 3 seconden stilte vallen en zei toen: ‘maakt niet uit jongen hoe je het doet, maar je weet… nee verkopen is geen optie!’. Met deze wijze zin wist ik weer helemaal hoe we dit mooie bedrijf hebben opgebouwd. Waarom we met trots prima referenties van onze klanten mogen ontvangen en waarom klanten ons weten te vinden voor een serieuze offerte.

Succesvol aannemen werkt vandaag de dag nog net zo als toen bij pa in de slagerij; kwaliteit in alles, inzet voor tevreden klanten en doen wat je belooft! En wat er ook gebeurt, nee verkopen is geen optie.

Bedankt pa!Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial