Zomaar een bijzondere serre in Breda

Over dit project

Een serre bouwen kan op vele manieren en met allerlei materialen. Het is daarbij de uitdaging om bouwstijl en materialen optimaal af te stemmen op de bestaande woning en op de wensen van de bewoners. Het liefst ook nog eens binnen het beschikbare budget. Voor een kritische opdrachtgever in Breda, bouwde het team van Alexander de Bont een sfeervolle serre van ca. 3 bij 6 meter.

 

Het meest opvallende aan de serre – en tevens de nadrukkelijke wens van de opdrachtgever – is het gebruik van rustiek eiken. Zowel voor de daklaag als de balken werd eiken toegepast. Het authentieke materiaal combineert fraai met de gecementeerde binnenmuur, de schuifpuien en de donkere hardstenen tegelvloer. Het verschil zit vaak in details, ook de verbindingsschuifdeur is uitgevoerd in eiken en zorgt ervoor dat de serre kan worden afgescheiden van de woonkamer.

 

Wat aan de buitenzijde direct in het oog springt, zijn de shutters van red cedar. Deze houtsoort is dankzij z’n duurzame karakter perfect voor buitentoepassingen. Bijzonder aan de zelf ontworpen en op maat gemaakte shutters is dat ze zijn gemonteerd met magneten, waardoor ze desgewenst snel en gemakkelijk (tijdelijk) verwijderd kunnen worden.

 

Naast een degelijke bouw en een hoogwaardige afwerking is ook de inrichting van een serre belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Hiervoor heeft de opdrachtgever de hulp ingeroepen van de professionals van De Toren Interieurs in Breda. Zij hebben advies uitgebracht en alle meubels geleverd. Een mooie samenwerking met een dito eind resultaat!

Categorie
Aan- en verbouw
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial