Interne verbouwing bedrijfspand | Breda

Over dit project

Een samenwerking met meerwaarde

Als bouwpartner had Alexander de Bont een aanzienlijk aandeel bij de realisatie van het ‘Dak Inspiratie Centrum’ in Breda. Van Haperen Dakbedekkingen toont in (en op) deze nieuwe showroom, wat er rondom een dak allemaal mogelijk is.

Michael van Haperen is directeur van het vooruitstrevende dakbedekkingen bedrijf. Hij richt zich samen met een 40-tal medewerkers op de totale dakenmarkt in Nederland.

 

Duurzame daksystemen

Michael: “Op een dak is tegenwoordig zoveel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het opwekken van energie maar ook aan waterbeheer en leefbaarheid in de vorm van een fijn dakterras.

In ons ‘Dak Inspiratie Centrum’ laten we al die duurzame toepassingen zien. Daarbij zie je ook de materiaalsoorten, veiligheidsvoorzieningen, circulaire mogelijkheden en diverse zaken welke zorgen voor biodiversiteit.”

 

De keuze van bouwpartners

Michael: “Voor de uitvoering van het project heb ik uitgebreid over de meest geschikte bouwpartners nagedacht. In mijn bedrijfsvisie speelt samenwerken een zeer belangrijke rol. Zo zijn we ook dit project ingegaan. De keuze voor Alexander de Bont was snel gemaakt.

 

Alexander kennen we al jaren en ik vond hem een zeer geschikte partner om deze klus te laten uitvoeren. Een bijkomend voordeel was dat de andere partners zoals de installateur, loodgieter en de interieurbouwer al met enige regelmaat met Alexander samenwerkten.

Met alle beoogde bouwpartners hebben we een bouwteam gevormd waarin alle wensen en eisen uitvoerig zijn besproken. Eigenlijk heb ik alles samen met de partners bedacht en na een ruime aanlooptijd konden we van start gaan.”

 

Hoe is het bouwproces verlopen?

Michael: “Het is heel erg soepel verlopen. Tijdens de uitvoering werd er bijzonder goed meegedacht. Uitvoerder Robert trok regelmatig aan de bel om te overleggen en kleine wijzigingen werden snel en adequaat opgepakt. Eigenlijk heb ik tussendoor heel weinig hoeven te zeggen en dat is een compliment naar het bouwteam. Zeker omdat ik me ervan bewust ben, dat ik best veeleisend kan zijn. Door op deze manier in teamverband samen te werken en goed naar elkaar te luisteren, hebben we een optimaal resultaat behaald. Het is ook de manier, zoals we dat met onze opdrachtgevers en partners willen verwezenlijken.”

 

Het eindresultaat

Michael: “Nu de laatste puntjes op de i staan, kijk ik met grote tevredenheid terug op het complete bouwproces. We beschikken nu over een uniek en prachtig Dak Inspiratie Centrum, die zelfs in een horecazaak niet zou misstaan. De komende periode kunnen we hier veel opdrachtgevers en toekomstige relaties, met trots ontvangen.”

Categorie
Bedrijf en kantoor
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial