7 vragen aan Roy

7 vragen aan Roy

In deze serie over het team van Alexander de Bont maken we nader kennis met timmerman Roy Klijs. Met zijn 19 dienstjaren is Roy een oudgediende binnen het team van Alexander de Bont.

Wie is Roy Klijs?

Roy: “Ik ben 40 jaar en geboren in Breda. Binnenkort hoop ik naar Prinsenbeek te kunnen verhuizen. Momenteel ben ik daar een huis aan het verbouwen. Het is voor mij absoluut geen probleem, om ook in mijn vrije tijd nog bezig te zijn. Ik kan toch niet stilzitten! Natuurlijk kan ik wel van een vakantie en lekker eten genieten, maar meestal ben ik ergens mee bezig, al is het maar in de tuin.”

Welke opleiding heb jij gevolgd?

Roy: “Na de KTS waar ik de opleiding voor timmerman volgde ben ik gaan werken en leren, tegenwoordig noemen ze dat een BBL-opleiding. Ik werkte 4 dagen en ging 1 dag in de week naar school. Zo ben ik het vak ingerold.”

Hoelang werk je bij Alexander de Bont en hoe ben je hier terecht gekomen?

Roy: “Tijdens en na mijn opleiding heb ik eerst 3 jaar ergens anders gewerkt. Uit die periode kende ik Alexander al en in 2000 ben ik hier in dienst gekomen. Inmiddels zijn we alweer 19 jaar verder, de tijd vliegt als je het goed naar je zin hebt.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Alexander de Bont?

Roy: “Dat is zonder meer de variatie in het werk! Wij doen hier alles, dit in tegenstelling tot grote bedrijven, waar iedereen vaak een bepaald soort werk doet. Verder is het ook fijn dat alles goed geregeld is. Dat komt door een uitstekende interne voorbereiding, zodat je op het werk niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Naast het werk als timmerman vind ik het ook leuk om leerlingen te begeleiden. Om dat te mogen doen, moet ik wel regelmatig mijn ‘Leermeester papieren’ opfrissen. Verder is de sfeer binnen het team erg goed. We doen ook vaak leuke dingen samen, gezellige uitjes of borrels staan regelmatig op het programma.”

Hoe ziet de werkdag van Roy eruit?

Roy: “Rond 06.00u starten we gezamenlijk in de kantine met een kop koffie of thee. Om 06.30u rijden we naar de verschillende projecten. Dan begint de echte werkdag, waarbij geen dag hetzelfde is! Rond 16.00u komen we weer terug op het bedrijf en ruimen we samen alle aanhangers leeg. Daarna pakken we nog een drankje om de werkdag af te sluiten.”

Wat vind je het leukste aan jouw vak?

Roy: “De variatie aan werkzaamheden is super! Zo sta je te timmeren en zo ben je aan het metselen of tegelzetten. We hebben veel soorten projecten maar het leukste vind ik de wat grotere klussen waar je een paar weken bezig bent, bijvoorbeeld een aanbouw of verbouw van een woonhuis.

Waarom moeten jonge mensen voor werk in de bouw kiezen?

Roy: “Het is gewoon een hartstikke gaaf vak, lekker met je handen werken! Voor mij was het eigenlijk vanzelfsprekend. Toen ik 6 jaar was liep ik al met de boormachine van mijn vader rond of was ik hutten aan het bouwen. Tegenwoordig is het aanbod dat van school komt mager en dat is echt zonde want er is zoveel mooi werk te doen!”Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial