Wat kan ons vak toch verrassend zijn!

Wat kan ons vak toch verrassend zijn!

Als hardwerkende en plichtsgetrouwe aannemer doe ik, samen met mijn medewerkers, niks liever dan de wensen van onze klanten in vervulling laten gaan. Offertes maken, plannen, bouwen, verbouwen en afspraken nakomen. Zo doen we dat al jaren en zo blijven we het altijd doen. Maar wat nou zo leuk is, is dat deze voor ons normale manier van werken tot bijzondere reacties van klanten kan leiden!

Zo werd ik in de zomer van 2015 gebeld door een ondernemer met wie ik kort daarvoor kennis had gemaakt. Zijn bedrijfspand langs de A27 was flink getroffen door de zomerstorm. Of we hem konden helpen. Wij ernaar toe en meteen een noodvoorziening getroffen. Vervolgens bekeken wat er nodig was om het probleem structureel op te lossen en ook de contacten met de verzekering verzorgd. Precies zoals we het altijd doen. Klant helemaal enthousiast!

Niet veel later belde hij weer. Of we ook even naar de toiletgroepen in het pand wilden kijken. Die waren wat verzakt en vertoonden scheuren. We konden de sleutels en de alarmcode komen ophalen en meteen aan de slag. Dat vertrouwen hadden we verdiend tijdens onze eerste klus voor deze ondernemer. Klant opnieuw tevreden!

Het toeval wil dat de klant twee dochters heeft die begin dit jaar op het punt stonden om een nieuwbouwappartement te betrekken in de Bredase binnenstad. En ja hoor, of we ook voor zijn twee ‘oogappeltjes’ wilden zorgen voor perfecte oplevering; stucwerk, badkamer afmonteren, keuken plaatsen, plinten en nog wat dingetjes, die bij het opleveren van een nieuwbouw horen.

Mooi toch, dat je gewoon door je werk te doen zulke tevreden klanten kunt maken. Toen ik hem daarover wat vragen stelde, gaf hij aan dat de bouw in het algemeen geen goede naam heeft. Aannemers die hun afspraken niet nakomen of half werk leveren. En dat wij de grote uitzondering daarop vormen. Dat vond ik heel verrassend en fijn om te horen.

En wat ik ook bijzonder vond, was de grote ansichtkaart die zijn dochters me stuurden voor mijn verjaardag. Naast een felicitatie bedankten ze ons voor de fijne samenwerking en keurige oplevering. Wat kan ons vak toch verrassend zijn!Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial